Sabtu, 28 Mac 2009

Misi Kedua


Misi kedua kali ini adalah menerjah seramai mungkin pemimpin politik yang berkampung di Pusat Dagangan Dunia Putra sempena Perhimpunan Agung UMNO 2008 yang bermula 24 Mac yang lalu dan berakhir hari ini, 28 Mac.

Tujuan terjahan tidak lain dan tidak bukan adalah untuk bergambar bersama mereka.

Setelah menunggu beberapa jam sambil mengikuti ucapan para pemimpin di layar skrin besar, akhirnya perhimpunan ditamatkan dengan lagu Negaraku dan salawat ke atas junjungan besar Nabi Muhammad s.a.w.

Maka berbondong-bondonglah para perwakilan dan barisan kepimpinan yang baru dipilih keluar dari dewan perhimpunan.

Dengan ehsan seorang kawan yang kebetulan terserempak di sana, dan sanggup dipergunakan sebagai tukang tangkap gambar, maka inilah hasil dari misi yang telah dijalankan :

Saya & Datuk Seri Utama Dr. Rais bin Yatim

Saya, Senator Tan Sri Jins Shamsuddin & Senator Tan Sri Muhammad bin Haji Muhammad Taib

Saya & Sdra. Sohaimi Bin Shahadan (Exco Pemuda UMNO Malaysia)


Panahan lampu 'flash' kamera yang bertalu-talu di satu lokasi menarik perhatian saya. Dengan puluhan jurugambar yang ada, saya cuba juga menerjah dan mencelah untuk melihat siapakah yang sedang dimandikan dengan lampu 'flash' tersebut.

Terlihat kelibat tokoh yang amat dikenali ramai itu, saya pun turut tumpang memanjangkan tangan untuk mengambil gambar 'snap' tokoh tersebut.

Hasilnya...


...ter'snap' gambar isteri tokoh tersebut la pulak. Sekurang-kurangnya belakang kepala tokoh yang berbaju ungu tersebut masuk juga dalam gambar, kira O.K lah.

2 ulasan:

 1. SALAM BRO PEMUDA

  WAHHH DASATT BROO..GAMBAR POSING GEMPAK2 HEHEHE..

  http://jeffrydamien09.blogspot.com/

  BalasPadam
 2. haha..caya lah..
  takde rezeki nak jumpa ko..time tu aku pun ada sana jugak..sempat jumpa gomo n parpu jer

  BalasPadam